Stichting Rollwithus

Stichting Rollwithus is een kleine maar gemotiveerde motor in de strijd tegen spierziekten en zenuwaandoeningen; waar mogelijk een stuwende kracht achter wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg.

De stichting is opzoek naar nieuwe ontwikkelingen voor verbetering van de huidige behandelmethode en naar een nieuwe behandelmethode.

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de spierziekten en zenuwaandoeningen.

De stichting Rollwithus wil zich inzetten om patiënten met CIDP en andere vergelijkbare aandoeningen, op alle mogelijke manieren te ondersteunen tijdens en na hun revalidatie. Deze steun kan op verschillende manieren gegeven worden. Van het aanschaffen van nu in Nederland nog niet aanwezige apparatuur tot het ondersteunen van patiënten met CIDP om therapie te kunnen volgen. Maar ook door het doen van donaties aan onderzoeksinstellingen en het voeren van gesprekken met artsen en instellingen zoals het UWV, gemeenten, zorginstellingen en zorgverzekeraars.

Kijk niet naar wat niet kan

In samenwerking met verschillende artsen en therapeuten die “outside of the box” denken kunnen wij therapieën ontwikkelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar ook kunnen wij samen met verschillende instanties een programma samen stellen om onze doelgroep te ondersteunen en te begeleiden na hun revalidatie.

Onze doelgroep zijn mensen met verschillende spierziekten of zenuw aandoeningen. Vaak wordt er vanuit gegaan dat er geen behandeling meer mogelijk of nodig zijn. Hierdoor wordt er te weinig aandacht besteed aan beweging. Mensen die met hun beperking willen participeren maar op het gebied van regels, vooroordelen, protocollen of tradities niet aan de juiste en-/of passende baan kunnen komen.

Tip: neem even een kijkje op de website van Stichting Roll With Us

Heeft u vragen over stichting Rollwithus? neem dan gerust contact met ons op.

Stichting Rollwithus

Kijk naar wat wel kan

Samen met erkende therapeuten en rollmodels kennen wij de doelgroep. En geven wij de doelgroep een vertrouwd gevoel. De erkende therapeuten zullen zich per persoon gaan verdiepen in wie diegene is en wat er binnen de beperking mogelijk is qua therapie. De rollmodels zijn ervaringsdeskundige en weten als geen ander waar de doelgroep tegen aanrolt. Zo is de doelgroep voorzien van een team professionals die opereren onder de naam Rollwithus.

Met name de beschikbaarheid en kennis van het team kunnen wij ervoor zorgen dat de doelgroep deel kan nemen aan de maatschappij. De rollmodels kennen het Rollwithus ontwikkel principe uit hun eigen ervaring en geven dit nu door aan de doelgroep. Hierdoor geeft dit niet alleen een vertrouwd gevoel maar zorgt het er ook voor dat de doelgroep bij Rollwithus wilt aansluiten en wij niet op zoek hoeven naar de doelgroep.